#7 Ik moet nog zoveel doen

20121230-144135.jpg
[dit verhaal is eerder gepost op m’n stream op 30 december 2012]

We gaan het jaar 2012 afsluiten. En. Ik probeer wat te schrijven over het fenomeen ‘hoop’. Want. Hoop doet namelijk leven. Ben er zelf enorm mee geconfronteerd geweest. Sterker nog, het gaat om mijn moeder. September van dit jaar werd er een kwaadaardige tumor op haar longen geconstateerd. De kanker zat er al meer dan tien jaar en de arts vertelde dat het er niet best uit zag.

Ineens stort je wereld in elkaar. Je weet niet meer wat je moet doen en dan gebeurt het wonderbaarlijke.

Want. Voor haar gebeurde dat dus niet. Haar wereld stortte niet in elkaar. Ze liet haar kracht zien. Overlevingsdrang. ‘Ik moet nog zoveel doen’, zegt ze vol overtuiging, vlak nadat ze het enge nieuws heeft gehoord. Een onzekere periode breekt aan, maar haar positieve instelling houdt haar op de been. En het zit erg mee. Haar hoop en optimisme leiden haar naar een genezing. Mijn hoogtepunt van dit jaar.

Sau, een gesprek met mijn moeder from Henry Timisela on Vimeo.

Ik besloot haar te interviewen. Het gesprek op video op te nemen. En er wat mee te doen. Om hoop te delen. Een gevoel te uiten. En ik besef me tegelijkertijd dat er velen zijn, bij wie het verhaal anders afloopt. Die hun geliefden moeten missen. Mijn gedachten gaan uit naar hen. Het bewijs dat al het leven betrekkelijk is, wordt wederom geleverd. En ook ik moet ook nog zoveel doen. Stap voor stap. Maar in de alledaagse hectiek blijft mijn belangrijkste les van 2012:

Geef de hoop nooit op, blijf positief en heb lief.

Dank u wel, mama.

Het beste,
Henry

Advertisements

2 responses to “#7 Ik moet nog zoveel doen

  1. wow! geen woorden voor. Zoals je nu door hebt, ben ik ook eindelijk door jouw website aan het wandelen. Zon schijnt, kopje koffie erbij. Inspiratie aan het opdoen voor mijn eigen website. Echt heel mooi gedaan. Ik ga nog even doorlezen …

  2. Mijn geloof in in Tuhan Yesus is zeker sterker geworden na het bekijken van dit filmpje. Terima kasih untuk Usi dan ade Henry en veel sterkte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s