#2 De beweging

Soms blader ik nog wel eens door mijn oude dagboeken. En dan beleef ik bepaalde situaties weer helemaal intens. Alsof het gisteren gebeurde. Grappig ook om te zien dat je op deze manier je eigen geschiedenis schrijft. En wie de geschiedenis bestudeert, begrijpt de toekomst beter. 

“Vrijdagnacht. De spuitbussen staan nog ongebruikt naast een stapel witte lakens. Een is er omgevallen. Rood. De zon is al onder en de aan elkaar genaaide lakens worden aan de waslijn opgehangen. Daarvoor hadden we op zolder nog leuzen bedacht. En dan knalt er verf uit de spuitbus op het maagdelijk wit. Zwart. Dit is geen losstaande actie meer. Dit is een beweging.

Zaterdagochtend. We ontmoeten onze vrienden op het station ergens in het midden van het land. We zijn met veel. Echt veel. Ik kijk om me heen en zie vuur in de ogen van een ieder die zch aansluit. En de vlag. Ja, de vlag. De verlichting. Sommige voorbijgangers kijken ons een beetje angstig aan. Alsof we een bepaalde spanning uitstralen. Dat klopt ook. De hel zou losbreken. 

En dan dat herkenbare geluid. Dat geluid dat door merg en been gaat. Vooral wanneer iedereen in de groep eensgezind is. De hartslag van onze samenleving. Ritmisch wordt er geslagen op een traditioneel trommelinstrument. Dat geluid dus. Er is er maar een nodig om het geheel in beweging te krijgen. Onze pas versnelt. En we rennen. Hard. En niets houdt ons tegen.”

Bron:
Dagboek midden jaren negentig.

Leuk? Misschien wil je dit dan ook lezen.

Advertisements

8 responses to “#2 De beweging

  1. Henry, zodra ik dat geluid hoor voel ik een zekere spanning door mijn lijf. Ook het geluid als er ieman op een schelp blaas, dat gaat door merg en been. Voel me dan 1 met geluid, dat gevoel is niet te beschrijven..

  2. Pingback: Ideas shape the course of history | Henry Timisela·

  3. Pingback: De praktijkopleiding | Henry Timisela·

  4. Pingback: De Praktijkopleiding | The Brothers Timisela·

  5. Pingback: De Praktijkopleiding | MalukuCinema MalukuCinema·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s